Make your own free website on Tripod.com

1.Otvorite Control Panel (START>SETTINGS>CONTROL PANEL), kliknite na Add/Remove Programs

 

2.Izaberite Windows Setup, zatim Multilanguage Support. Potom izaberite Details
3.Kada Vam se otvori prozor Details izaberite Cyrillic i pritisnite OK. Posle ovoga racunar ce Vam zatraziti instalacioni CD za Windows 98(95). Ukoliko imate ovaj CD iskopiran na hard disku pomocu komande Browse pokazite racunaru lokaciju na kojoj se nalazi.
4.Posle ovoga vratite se u Control Panel i kliknite na Keyboard.

5.Kada Vam se otvori sledeci prozor izaberite opciju Language. Posto cena spisku jezika verovatno biti samo English pritisnite dugme Add i izaberite Serbian, zatim pritisnite OK. Na ekranu, pored sata pojavice se kvadratic sa oznakom En (kada kliknete na njega otvorice Vam se meni na kome mozete izabrati neki od jezika koje imate instalirane na Vasem racunaru. Na ovaj nacin mozete koristiti cirilicu u svim programima koji je podrzavaju koristeci standardne Windows fontove.)

VAZNO: OSTAVITE ENGLISH KAO DEFAULT JEZIK DA SE NE BI JAVILI PROBLEMI PRI RADU U PROGRAMIMA KOJI NE PODRZAVAJU RAD U CIRILICI.

Ako i nakon instaliranja podrske za srpski jezik ne vidite cirilicu na Web stranama koje su u njoj pisane, evo sta treba uraditi ako koristite IE 5 ili neki noviji IE.

1. Odaberite meni View. Zatim Encoding. Odaberite More i pronadjite Cirilic (Windows) na spisku. Kada ovo ucinite jednom, Eksplorer ce u buduce staviti ovaj vas izbor iznad opcije More (kao na slici) i sam ce prepoznavati strane pisane u srpskoj cirilici.