Make your own free website on Tripod.com

 

 

На овој страни се налази списак литературе коју сам користио при прављењу ове презентације. Наведене књиге сам највише користио као изворе информација, неке сам и цитирао (што је у текстовима и назначено), али како је било тренутака када ми моје скромно знање није дозвољавало да на адекватан начин опишем неки догађај или појам био сам принуђен да те описе препишем. Ово сам урадио како Вас својим незнањем не би довео у заблуду или недоумицу, и тако изазвао супротан ефекат од онога који желим да постигнем овом презентацијом. Надам се да ми због тога нећете замерити, а такође се надам да ми то неће замерити ни аутори или пак издавачи ових књига.

На крају бих Вам саветовао и да прочитате ове књиге, јер ако је ова презентација, а искрено се надам да јесте, отшкринула врата непрегледне ризнице духовнога блага, ове књиге ће их потпуно отворити.

 

-БИБЛИЈА:

СТАРИ ЗАВЕТ, превод Ђура Даничић, издавач Британско и инострано Библијско друштво Београд

НОВИ ЗАВЕТ, превод Др Емилијан М. Чарнић, издавач Библијско друштво Београд

 

-ВЕРОНАУКА У КУЋИ, приредио Милутин Душанић, издавач Издавачки фонд Архиепископије Београдско-Карловачке Српске Православне Цркве, Београд 2000 год.

 

-ПРАВОСЛАВЉЕ И СЕКТЕ, уредник Милован Т. Миловановић, издавач Православна народна Хришћанска заједница, Шабац 1998 год.

 

-ВЕРА СВЕТИХ, Владика Николај Велимировић

 

-О БОГУ И О ЉУДИМА, Владика Николај Велимировић

 

-ИСТИНА О СВЕТОЈ ЗЕМЉИ-ПРАВОСЛАВНИ ЈЕРУСАЛИМ, Хаџи Драган Б. Поповић, издање писца, едиција Улица права, Београд 1998 год.

 

-ОХРИДСКИ ПРОЛОГ, Владика Николај Велимировић

 

-ХРИШЋАНСКА НАУКА (православне вере за III разред народних школа), Радослав Доброта и Мушика Драгићевић, издање Књижарнице Милорада П. Миловановића, Београд 1944 год.