Make your own free website on Tripod.com

 

 

Na ovoj strani se nalazi spisak literature koju sam koristio pri pravljenju ove prezentacije. Navedene knjige sam najviše koristio kao izvore informacija, neke sam i citirao (što je u tekstovima i naznačeno), ali kako mi moje skromno znanje nije dozvoljavalo da na adekvatan način opišem neki događaj ili pojam bio sam prinuđen da te opise prepišem. Ovo sam uradio kako Vas svojim neznanjem ne bi doveo u zabludu ili nedoumicu, i tako izazvao suprotan efekat od onoga koji želim da postignem ovom prezentacijom. Nadam se da mi zbog toga nećete zameriti, a takođe se nadam da mi to neće zameriti ni autori ili pak izdavači ovih knjiga.

Na kraju bih Vam savetovao i da pročitate ove knjige, jer ako je ova prezentacija, a iskreno se nadam da jeste, otškrinula vrata nepregledne riznice duhovnoga blaga, ove knjige će ih potpuno otvoriti.

 

-BIBLIJA:

STARI ZAVET, prevod Đura Daničić, izdavač Britansko i inostrano Biblijsko društvo Beograd

NOVI ZAVET, prevod Dr Emilijan M. Čarnić, izdavač Biblijsko društvo Beograd

 

-VERONAUKA U KUĆI, priredio Milutin Dušanić, izdavač Izdavački fond Arhiepiskopije Beogradsko-Karlovačke Srpske Pravoslavne Crkve, Beograd 2000 god.

 

-PRAVOSLAVLJE I SEKTE, urednik Milovan T. Milovanović, izdavač Pravoslavna narodna Hrišćanska zajednica, Šabac 1998 god.

 

-VERA SVETIH, Vladika Nikolaj Velimirović

 

-O BOGU I O LJUDIMA, Vladika Nikolaj Velimirović

 

-ISTINA O SVETOJ ZEMLJI-PRAVOSLAVNI JERUSALIM,Hadži Dragan B. Popović, izdanje pisca, edicija Ulica prava, Beograd 1998 god.

 

-OHRIDSKI PROLOG, Vladika Nikolaj Velimirović

 

-HRIŠĆANSKA NAUKA (pravoslavne vere za III razred narodnih škola), Radoslav Dobrota i Mušika Dragićević, izdanje Knjižarnice Milorada P. Milovanovića, Beograd 1944 god.